+381 62 85 65 707 | +381 63 85 65 706 | Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
0 0 RSD
Vaša korpa
Vaša korpa je prazna.
Ukupno: 0

Ukupno:
Dostava:
Popust:
Ukupno sa dostavom:


Očisti korpu

Namirnice protiv starenja

Namirnice protiv starenja

Zaboravite na skupe kreme u čijim reklamama garantuju da će vam ukloniti bore, jastučiće ispod očiju i siv ten. Nutricionista Keren Fišer smatra da sav trud mazanja kremicama pada u vodu ako za doručak pojedete prženice, a za večeru šniclu prženu na tiganju.

Iako znamo da sunce i cigarete mogu da ubrzaju starenje kože, dermatolozi su istakli da najveći uticaj na kožu imaju destruktivni molekuli, takozvani „AGE“ molekuli koji se kriju u hrani. Pazite šta jedete - sve će se pokazati na vašoj koži.

ŠTO VIŠE JEDETE HRANU SA „AGE“ MOLEKULIMA, TO ĆETE BRŽE STARITI. Previše šećera u krvi izaziva to da se molekuli glukoze zakače za proteine u kolagenu („lepku“ koji drži vašu kožu zategnutom“) i tako formiraju destruktivne „AGE“ molekule.

Sledeće što sledi je stvaranje finih linija, bora i naduvenih podočnjaka. Ali, daleko od toga da je šećer jedini krivac za to. Ovi molekuli se kriju u namirnicama životinjskog porekla, a još više se povećava njihov broj kada se takve namirnice prže, griluju, pasterizuju ili dime.

Dobre vesti su da možete da zaštite svoju kožu, pa čak i da ispravite oštećenja tako što ćete smanjiti i potpuno eliminisati unošenje ovakvih namirnica: crveno meso, mlečne proizvode, procesuiranu hranu i sve oblike šećera i veštačkih zaslađivača. Sa druge strane, ishranu bi trebalo da bogatite crvenim, ljubičastim i crnim voćem i povrćem, pasuljem i žitaricama od celog zrna.

Pogledajte naš proizvod Hepiderm.


Povezane objave


Ostavite komentar

Prihvatam
Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.