Ukupno: 0
Cimet
Cimet je poznat začin. Ali ekstrakti iz kore, kao i listovi, cveće i plodovi drveta cimeta takođe se koriste u tradicionalnoj medicini širom sveta hiljadama godina. Koristi se u kuvanju i dodaje se mnogim namirnicama.
Postoje četiri glavne vrste cimeta. Tamniji cimet kasije je onaj koji se najčešće prodaje u Sjedinjenim Državama. Uzgaja se u jugoistočnoj Aziji. Cejlonski cimet, takođe poznat kao pravi cimet, često se koristi u drugim zemljama.
Cimet koji kupite u prodavnici može biti jedna od dve glavne vrste, cejlonski ili kasija, ili mešavina oba. Cejlon je lakši za mlevenje, ali možda neće imati iste zdravstvene prednosti.
Jedan od najvažnijih aktivnih sastojaka cimeta je cimetaldehid. Koristi se u aromama i mirisima. Odgovoran je za neke od mogućih zdravstvenih koristi cimeta.
Neka istraživanja pokazuju da cimet može biti dobar za osobe sa dijabetesom. Pregled 18 studija sugeriše da cimet može smanjiti šećer u krvi. Ali to nije uticalo na hemoglobin A1C, koji je indikator nivoa šećera u krvi tokom dužeg perioda.
Takođe može smanjiti holesterol kod ljudi sa dijabetesom. Mnoge studije ne pokazuju koja je vrsta cimeta korišćena ili imaju druge probleme zbog kojih njihovi nalazi nisu sigurni. Jedan pregled sugeriše da cimet može pomoći kod gojaznosti i gubitka težine. Ponekad se koristi za sindrom iritabilnog creva ili druge probleme sa stomakom ili crevima.
Cimet takođe može pomoći kod:
- Bolesti srca
- Alchajmerove bolesti
- Raka
- HIV-a
- Infekcija
- Karijesa
- Alergija
Prirodne blagodeti
Rešite problem na prirodan način.
Usavršena receptura
Proverena, odobrena, usavršena receptura.
Bez kontraefekata
Bez nuspojava
i neželjenih efekata.